top of page

Pentu meiltä

Tavoitteenamme on kasvattaa rodunomaisia, hyväluonteisia ja terveitä labradorinnoutajia ja villakoiria. Pentueen vanhemmiksi pyrimme valitsemaan sellaiset yksilöt, jotka täydentävät mahdollisimman hyvin toistensa ominaisuuksia. Labradorimme ovat aina geenitestattuja siten, että niiden pennut eivät tule sairastumaan seuraaviin labradorin perinnöllisiin sairauksiin: EIC, prcd-PRA, HNPK. Pennut voivat olla korkeintaan kantajia, josta ei ole niille haittaa.
Villakoiralle ei tarvitse välttämättä tehdä virallisia terveystutkimuksia ennen jalostuskäyttöä, sillä rotu ei kuulu tällä hetkellä PEVISAAN. Villakoira on melko perusterve rotu, mutta toki kaikilla roduilla, myös villakoiralla, saattaa elämän aikana ilmetä erilaisia sairauksia.
Meille on tärkeää, että jalostukseen valitsemamme yksilöt villakoirissa ovat terveitä ja hyväluonteisia, eikä vanhemmissa esiinny arkuutta siinä määrin, että se haittaisi koiran normaalissa arjessa pärjäämistä.


Labradorinnoutaja sekä villakoira ovat aktiivisia rotuja, jotka tarvitsevat paljon liikuntaa yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. Jokainen koira on aina omanlaisensa yksilö, eikä kasvattaja voi ennalta tarkemmin sanoa, millaiset ominaisuudet sillä jatkossa tulee olemaan. Aika näyttää, kun pentu kasvaa ja kehittyy, millainen siitä sitten lopulta tulee ja millaisissa tehtävissä se on parhaimmillaan. Joka tapauksessa koiran olisi hyvä päästä toteuttamaan luontaisia viettejään jossain muodossa, sillä silloin se voi olla tyytyväinen, rodunomainen koira riippumatta siitä, mitä rotua se edustaa.
Perimän lisäksi sen terveyteen ja ominaisuuksiin tulevaisuudessa vaikuttavat erityisesti ravinnon laatu ja määrä, oikeanlainen liikunta ja muut ympäristötekijät, kuten esim. kasvuympäristö ja koulutus. Siksi painotamme pentua harkitseville aina näitä asioita, jotka olemme itse havainneet koirille tärkeiksi ja jotka mielestämme ovat perusedellytyksiä pennun tasapainoisen kasvun ja kehityksen turvaamisessa.

Mieti huolellisesti myös, onko sinulla riittävästi aikaa pennulle ja aikaa myös silloin, kun siitä kasvaa aikuinen koira?
Tiesitkö, että pentu ei ole sisäsiisti ja että valmiudet tarpeiden pidättämiseen kehittyvät vasta kuukausien kuluessa?
Oletko valmis siihen, että pissoja ja kakkoja siivotaan sisätiloista usein, jopa yöaikaan tarvittaessa?
Onko sinulla riittävästi tietoa näistä roduista ja niiden ominaisuuksista?
Jos haluat lähteä esim. lomalle ilman koiraasi tai sairastut itse, etkä pystykään koiraasi hoitamaan, kuinka järjestät koirasi hoidon silloin?
Jos koirasi sairastuu, onko sinulla siihen taloudellisia resursseja, jotta koirasi pääsee eläinlääkärille?
Oletko huomioinut ruokintakulut ja kulut esim. rokotuksista? Entäpä kulut mahdollisesta vakuutuksesta?
Kuinka reagoit siihen, jos koirasi tuhoaa omaisuuttasi, kun sillä on tylsää/paljon energiaa, eikä se ole saanut riittävästi aktiviteettia?
Muistathan, että koira ei ole onnellinen silloin, jos sen pitää vain makoilla sisällä ja olla olevinaan huomaamaton?

Mikäli olet kiinnostunut pennuistamme, ota rohkeasti yhteyttä, niin voimme keskustella asiasta lisää.
Pyrimme löytämään jokaiselle pennulle sellaisen kodin, joka kullekin yksilölle saattaisi parhaiten sopia havaintojemme ja mahdollisista uusista omistajista saamiemme esitietojen perusteella. Siksi on tärkeää, että ensin tapaamme mahdolliset tulevat omistajat, ennen kuin lupaamme kenellekään pentua.

Kun pennut ovat syntyneet, annetaan emälle ja pennuille rauha ensimmäiset 4-5 viikkoa. Pentuja käsitellään paljon alusta lähtien, jotta ne tottuvat ihmisten hajuun, kosketteluun ja käsittelyyn. Kun tuo 4-5 viikkoa on kulunut, pääsee pentuja katsomaan sovitusti. Kun olemme tavanneet, useimmiten siinä vaiheessa selkenee, millaista pentua kukin toivoo ja onko meillä tarjota sellaista pentua, joka olisi mahdollisimman lähellä niitä odotuksia ja toiveita, mitä kullakin on.
Koska pennuista ja niiden ominaisuuksista ei voi ennalta tarkemmin tietää, pentu myydään aina ensisijaisesti lemmikiksi, eli tähänkin on syytä varautua.
Mikäli sitten päädytään siihen, että pentu varataan, saatte varausmaksutiedot, jonka maksamalla varaus vahvistetaan. Varausmaksu vähennetään pennun kokonaishinnasta. Loput pennun hinnasta maksetaan viimeistään pennun luovutuksen yhteydessä. 
Mikäli pennussa havaitaan ennen luovutusta jokin vika tai sairaus, joka olennaisesti haittaa sen elämää lemmikkinä, kasvattaja palauttaa varausmaksun kokonaan ostajalle ja näin varaus voidaan perua. Mikäli kuitenkin ostaja siitä huolimatta haluaa kyseisen pennun itselleen, pentu myydään halvemmalla.
Mikäli ostaja on varausmaksun maksanut, eikä sitten haluakaan pentua, ei varausmaksua palauteta. Siksi on syytä harkita pennun hankkiminen tarkoin, ennen kuin varausmaksun maksaa.
Pennut luovutetaan alkaen siitä päivästä, kun niille tulee ikää 7 viikkoa. Tarkempi pennun hakupäivä sovitaan aina erikseen.

Pentu on luovutettaessa aina eläinlääkärin tarkastama, sirutettu ja rekisteröity, sekä matolääkitty vähintään kolme kertaa.
Jokaisesta pennusta teemme Kennelliiton kauppasopimuksen. Pennun mukana tulevat kirjalliset hoito-, ruokinta- ja rokotusohjeet, rodun sairausinfo, eläinlääkärin todistus, sekä pentupaketti, jonka sisältö saattaa vaihdella. Kasvattajan neuvot ovat aina käytettävissänne, myös jatkossa.
Jokainen labradorinpennun ostaja liitetään vuoden ajaksi Labradorikerhon jäseneksi, josta ei aiheudu mitään lisäkuluja ostajalle. Jäsenyyden jatkosta ostaja päättää itse.

Meillä labradoripennut ruokitaan ROYAL CANIN MAXI STARTER-ruualla, joka annetaan hyvin liotettuna 4 kertaa päivässä. Ennen luovutusta ne siirretään vähitellen ROYAL CANIN MAXI PUPPY-ruokaan, joka tarjotaan samalla tavalla.
Villakoiran pennut ruokitaan ROYAL CANIN MINI PUPPY-ruualla, joka annetaan samoin ohjein kuin labradoripennuillekin, mutta pienemmällä annoksella.

Tätä ruokaa suosittelemme jatkettavan myös uuteen kotiin siirryttäessä, siitä pentu saa tasapainoiseen kasvuun ja kehitykseen kaiken tarvitsemansa, mitään lisäravinteita ei tarvita.

Vaikka pentueen vanhemmat olisivat terveitä, geenitestattuja tiettyjen sairauksien osalta ja lonkiltaan ja kyynäriltään hyvät tulokset saaneita, ei se aina takaa pennun terveyttä koko elämän ajaksi. Geeneissä tapahtuu väistämättä mutaatioita ja siksipä kasvattaja ei voi koskaan luvata sitä, että koira pysyy terveenä tai että sille tulee hyvät lonkat/kyynärät jne. Koira voi sairastua elämänsä aikana erilaisiin infektiosairauksiin, sille voi tulla kasvuhäiriöitä, sille voi sattua tapaturma, tai tulla joku sellainen sairaus, johon ei vain ole osannut ennalta varautua. Elämä on aina täynnä yllättäviä asioita ja siitä johtuen, suosittelemme jokaiselle pennulle rotukohtaisen vakuutuksen ottamista. Mistä vakuutuksen ottaa, millaisen kattavuuden siihen haluaa ja kuinka paljon siitä on valmis maksamaan, on jokaisen itse harkittava. Vakuutuksissa ja niiden hinnoissa on paljon eroja, joten vertailua on syytä tehdä.

bottom of page